Project Description

Cu o experienta extrem de vasta, ce depaseste patru decenii, CeramTec este liderul mondial in productia de ceramica ortopedica. Pana in prezent au fost implantate aproximativ 15 milioane de componente ceramice. Rezultatele studiilor clinice efectuate de-a lungul timpului sunt remarcabile.

Rezistenta ceramicii Biolox®delta este mult mai ridicata impotriva fracturii decat alte produse din ceramica conventionala. Aceasta este determinata atat de functia de „airbag” obtinuta in urma dispersiei tetragonale de nanoparticule de oxid de zirconiu in microstructura prin absorbtia fortei cauzate de impact cat si a mecanismului de consolidare prin prevenirea fisurilor.
Testele de rezistenta pentru capetele ceramice Biolox®delta se realizeaza prin incarcarea axiala cu peste 80 kilonewtoni, similar unei mase de 8 tone. 

Sursa: CeramTec – Céramique de quatrième génération – Informations scientifiques et données techniques

 

Cuplul de frecare ceramic-ceramic reprezinta solutia optima in cazul pacientilor tineri activi. Acest cuplu are o rezistenta la frecare virtual nula si nu genereaza particule de uzura. Tehnic vorbind, in conditii de laborator, experimentele arata o uzura de 50 de ori mai mica a componentelor ceramice fata de uzura aparuta in cuplul clasic metal-polietilena.

Succesul cuplului ceramic in protezarea soldului este determinat de:
– capabilitatea ceramicii de a reduce uzura componetelor in frecare;
– biocompatibilitate si stabilitate excelenta;
– rezistenta extraordinar de mare la zgarieturi (depasita doar de diamant).