Project Description

Biolox®delta – CeramTec

Cu o experienta extrem de vasta, ce depaseste patru decenii, CeramTec este liderul mondial in productia de ceramica ortopedica. Pana in prezent au fost implantate aproximativ 15 milioane de componente ceramice. Rezultatele studiilor clinice efectuate de-a lungul timpului sunt remarcabile.

Rezistenta ceramicii Biolox®delta este mult mai ridicata impotriva fracturii decat alte produse din ceramica conventionala. Aceasta este determinata atat de functia de „airbag” obtinuta in urma dispersiei tetragonale de nanoparticule de oxid de zirconiu in microstructura prin absorbtia fortei cauzate de impact cat si a mecanismului de consolidare prin prevenirea fisurilor.

Testele de rezistenta pentru capetele ceramice Biolox®delta se realizeaza prin incarcarea axiala cu peste 80 kilonewtoni, similar unei mase de 8 tone.

Sursa : CeramTec – Céramique de quatrième génération – Informations scientifiques et données techniques

Capul femural Biolox®delta

Ca alternativa economica, montarea unui cap ceramic pe un insert de polietilena reduce la jumatate uzura indusa de frecarea celor doua componente. Cuplul ceramica / polietilena poate fi utilizat atat in cazul protezelor necimentate, cat si in cazul protezelor cimentate sau hibrid.

Utilizand materiale ceramice moderne si rezistente, componentele ceramice asigura o reducere semnificativa a fortelor de frecare si dau implantului sansa unei functionari indelungate si fara riscuri.

Source: Fisher J, University of Leeds (UK), 2006

  • Diametru 28, 32, 36 mm
  • Dimensiuni de la -3.5 la +8
  • Con 12/14

 

  • Video

  • Descarca brosura PDF