Project Description

Biolox delta

Cu o experienta extrem de vasta, ce depaseste peste trei decenii, CeramTec este liderul mondial in productia de ceramica ortopedica. Pana in luna August 2007 au fost implantate aproximativ 4,1 milioane de capete ceramice si 700.000 de inserturi ceramice. Rezulatele studiilor clinice efectuate de-a lungul timpului sunt remarcabile.

 

Rezistenta ceramicii Biolox delta la fractura este mult mai ridicata fata de alte produse din ceramica conventionala. Aceasta este determinata atat de functia de „airbag” obtinuta in urma dispersiei tetragonale de nanoparticule de oxid de zirconiu in microstructura prin absorbtia fortei cauzate de impact cat si a mecanismului de consolidare prin prevenirea fisurilor.
Testele de rezistenta pentru capetele ceramice Biolox Delta se realizeaza prin incarcarea axiala cu peste 80 kilonewtoni, similar unei mase de 8 tone.

Capul femural Biolox Delta

Ca alternativa economica, montarea unui cap ceramic pe un insert de polietilena reduce la jumatate uzura indusa de frecarea celor doua componente. Cuplul ceramica / polietilena poate fi utilizat atat in cazul protezelor necimentate, cat si in cazul protezelor cimentate sau hibrid.

Utilizand materiale ceramice moderne si rezistente, componentele ceramice asigura o reducere semnificativa a fortelor de frecare si dau implantului sansa unei functionari indelungate si fara riscuri.

Source: Fisher J, University of Leeds (UK), 2006
• Diametru 28, 32, 36 mm
• Dimensiuni de la -3.5 la +8
• Con 12/14

Cap Biolox Delta

  • Video

  • Descarca brosura PDF