Proteze de Sold, Proteze de Genunchi
Contact: +4021-211-56-02

Reflux Vezicoureteral

Refluxul Vezicoureteral

Simptomele

Reflux vezicoureteral poate prezenta înainte de naștere ca hidronefroza prenatale, o extindere anormala a ureterului sau cu o infecție a tractului urinar sau pielonefrita acuta. Simptome cum ar fi urinarea dureroasă sau colica renală / flanc durerea nu sunt simptome asociate cu reflux vezicoureteral.
Nou-nascutii pot fi letargici cu șovăitor de creștere, în timp ce sugarilor și copiilor de vârstă mică de obicei, se prezinta cu febra, disurie, urinare frecventă, urină urât mirositoare și simptome GIT, dar numai atunci când infecții ale tractului urinar este prezent ca prezentarea inițială a VUR.

Cauze

La persoanele sanatoase ureterelor introduceți vezicii urinare oblic și rulați submucosally pentru o oarecare distanță. Acest lucru, în plus față de echipamentele de ureter musculare, ajută la securizarea și să le sprijine posterior. Împreună, aceste caracteristici produc un efect de valvelike care ocluzionează deschiderea ureterale în timpul depozitării și anularea de urină. La persoanele cu VUR, eșecul acestui mecanism se produce, cu flux retrograd rezultantă de urina.
Sindromul Hardikar pot include reflux vesicoureteral, hidronefroza, buza cleft si palatului, obstrucție intestinală și alte simptome.

VUR primar
Durata insuficientă submucos al ureterului relativ la diametrul său provoacă insuficiența mecanismului valvulare. Acest lucru este precipitata de un defect congenital / lipsa de mușchi longitudinal al ureterului intravezicale care rezultă într-un nod de ureterovesicular (UVJ) anomalie.

VUR secundar
În această categorie mecanism valvulară este intact și sănătos de a începe cu, dar devine coplesit de presiunile ridicate veziculare asociate cu obstrucție, care denaturează jonctiunea ureterovesical. Cele obstacole pot fi anatomice sau funcționale. VUR secundare pot fi împărțite în grupuri anatomice și funcționale, după cum urmează:
Anatomice: supape posterioare uretrale, stenoza uretral sau meatal.
Aceste cauze sunt tratate chirurgical atunci când este posibil.
Funcțional:. Instabilitatea vezicii urinare, vezicii urinare neurogenǎ și non-neurogenǎ neurogenice infectii ale tractului urinar vezicii urinare poate cauza de reflux urmare a presiunilor ridicate asociate cu inflamatie .
Rezoluția de VUR funcțională va avea loc, de obicei, în cazul în care cauza precipitare este tratată și rezolvată. Tratament medical și / sau chirurgical poate fi indicată.

Prevalența

Acesta a fost estimat că VUR este prezent în mai mult de 10% din populație. La copii, fără infecții ale tractului urinar 17.2-18.5% au VUR, în timp ce la cei cu infectii ale tractului urinar incidenta poate fi la fel de mare ca 70%.

Varsta
Copiii mai mici sunt mult mai predispuse la VUR, din cauza scurtarea relativă a ureterelor submucosal. Această sensibilitate scade odată cu vârsta ca lungimea ureterelor crește ca copiii cresc. La copii sub vârsta de 1 an, cu o infectie a tractului urinar, 70% vor avea VUR. Acest număr scade la 15%, pana la varsta de 12 ani.

Genul
Deși VUR este mult mai frecventa la barbati antenatal, mai târziu în viață există o preponderență de sex feminin, cu certă 85% din cazuri fiind de sex feminin.

 Clasificarea internațională a Vesicoureteral reflux

Gradul I – reflux în non-dilatat ureterului
Gradul II – reflux în pelvisul renal și calyces fără dilatarea
Grad III – dilatarea usoara / moderata a ureterului, pelvisului renal și calyces cu tocirea minima de fornices
Gradul IV – dilatarea pelvisului renal și calyces cu tortuosity ureteral moderată
Grad V – dilatarea brut al ureterului, pelvis si calyces; tortuosity ureteral, pierderea de afișări papilare
Mai tineri de vârsta pacientului și de gradul inferior la prezentarea mai mare sansa de a rezoluției spontană. Cele mai multe (aproximativ 85%) din cazuri, grad I si a II-a se vor rezolva spontan VUR. Aproximativ 50% din cazuri gradul III și un procent mai mic de clase mai mari, de asemenea, va rezolva spontan.

Diagnostic

VCUG demonstrând bilaterală gradul reflux vesicoureteral III.
Următoarele proceduri pot fi folosite pentru a diagnostica VUR:

Cystogram nucleară (RNC)
Cystourethrogram anularea fluoroscopic (VCUG)
Ultrasunete cystography
Abdominală cu ultrasunete

O ecografie abdominala poate sugera prezența VUR, dacă dilatarea ureteral este prezent, cu toate acestea, în multe situații, de VUR a scăzut pentru severitate moderată, sonograma poate fi complet normală, oferind astfel utilitatea insuficiente ca un singur test de diagnostic în evaluarea copiilor suspectate de a avea VUR, cum ar fi cele care prezintă cu hidronefroza prenatale sau infecții ale tractului urinar (ITU). VCUG este metoda de alegere pentru clasificare și workup inițială, în timp ce RNC este de preferat pentru evaluări ulterioare, astfel cum există o expunere mai mică la radiații. Un index ridicat de suspiciune ar trebui să fie atașat la orice caz în care un copil o prezintă cu o infecție a tractului urinar, precum și cauzele anatomice ar trebui să fie excluse. O ecografie abdominala VCUG și ar trebui să fie efectuate în aceste cazuri,
Diagnosticul precoce la copii este esențială deoarece studiile au arătat că copiii cu VUR, care prezintă cu o infectie urinara si pielonefrita acuta asociate sunt mai susceptibile de a dezvolta cicatrici renale corticala permanente decât acei copii fara VUR, cu un raport de cote de 2,8. [3] Astfel, VUR nu numai că mărește frecvența a lui UTI, dar, de asemenea, riscul de deteriorare a structurilor urinare superioare.

Tratament

Tratamentul medical este modul preferat de management, dar intervențiile chirurgicale pot fi necesare. Managementul medical este recomandat la copii cu gradul I-III, VUR ca cele mai multe cazuri se vor rezolva spontan. Un proces de tratament medical este indicat la pacienții cu Gradul IV VUR în special la pacienții mai tineri sau cei cu boala unilaterală. Dintre pacientii cu grad V VUR numai copiii sunt testate pe o abordare medicală înainte de intervenția chirurgicală este indicată, în chirurgie mai în vârstă pacienți este singura opțiune.

Injectare endoscopica
Deflux este un gel care este utilizat în injecții endoscopice pentru tratarea refluxului vezicoureteral. Acesta este un material care chirurgul injecteaza în jurul valorii de deschidere ureterale pentru a crea o funcție de supapă și a opri de la care curge urina inapoi ureter. Deflux constă din două tipuri de molecule de zahăr, denumit dextranomer și acid hialuronic. Ambele substanțe sunt bine-cunoscute din utilizări anterioare in medicina. Ambele materiale sunt, de asemenea, biocompatibil, ceea ce înseamnă că acestea nu provoacă reacții semnificative în cadrul organismului. De fapt, acid hialuronic se gaseste in mod natural produs și în cadrul organismului.

Tratamentul medical
Tratamentul medical presupune mici profilaxia cu antibiotice doza până la dispariția VUR apare. Antibioticele sunt administrate noapte de noapte la jumătate doza terapeutică normală. Antibioticele specifice utilizate diferă cu vârsta pacientului și includ:
Amoxicilină sau ampicilină – sugarii mai mici de 6 săptămâni
Trimetoprim-sulfametoxazol (cotrimoxazol) – 6 saptamani la 2 luni
Dupa 2 luni de antibiotice sunt potrivite următoarele:

Nitrofurantoina {mg/kg/24hrs 5-7}
Acid nalidixic
Bactrim
Trimetoprim
Cefalosporine

Uroculturi sunt efectuate lunar 3 pentru a exclude suprainfecție. Investigații radiologice anuale sunt de asemenea indicate. O buna igiena perineala, precum și oportune și anularea dublu sunt, de asemenea, aspecte importante ale tratamentului medical. Disfuncție vezicii urinare este tratat cu administrarea de anticolinergice.

Managementul chirurgical
O abordare chirurgicala este necesară în cazurile în care o descoperire rezultatele infectie in ciuda profilaxie, sau acolo este non-conformitate cu profilaxia. În mod similar, dacă VUR este severă (gradul IV & V), există modificări pyelonephritic sau anomalii congenitale. Alte motive care necesită intervenție chirurgicală sunt insuficiență renală de creștere, formarea de cicatrici noi, deteriorarea renală și VUR la fete se apropie de pubertate.
Există trei tipuri de proceduri chirurgicale disponibile pentru tratamentul VUR: endoscopică (Sting / HIT proceduri); procedurile și deschise (Cohen procedura, Leadbetter-Politano procedura); laparoscopice.

2010 orientări de la American Urologica de asociere recomanda monitorizarea continuă a copiilor cu VUR până rezolvă anomalie sau nu mai este semnificativ clinic. Recomandările sunt pentru evaluarea anuală a tensiunii arteriale, inaltime, greutate, sumar de urina, ecografie renală

Comments are closed.