Proteze de Sold, Proteze de Genunchi
Contact: +4021-211-56-02

Proteze de Sold

Pentru articulatia soldului se folosesc implanturi/proteze de sold marca BIOTECHNI – Franta. Fondata in 1984 compania BIOTECHNI este prezenta in intreaga lume si are ca obiectiv principal sa raspunda prin produsele sale, exigentelor medicilor si asteptarilor pacientilor. Utilizand resurse umane, tehnologice si financiare deosebite, BIOTECHNI detine o gama de implanturi ortopedice de top.

In cazul protezarii soldului se inlocuieste articulatia soldului cu un ansamblu de implanturi articulate ce permite efectuarea miscarilor naturale ale soldului. Implanturile pentru sold au 3 componente:

  • tija (componenta femurala)
  • capul femural poate fi din metal sau ceramica
  • cupa (componenta acetabulara)
  • Gama de implanturi este foarte variata acoperind intreaga plaja de indicatii clinice. Fiecare tip de proteza este disponibil intr-un mare numar de variante tipo-dimensionale, potrivite fiecarui pacient in parte.

Proteza totala de sold necimentata

asigura o fixare naturala mai durabila si este compusa dintr-o tija femurala, un cap femural si o cupa acetabulara.

Tija femurala realizata din aliaj de titan prezinta o dubla acoperire a suprafetei: titan poros si hidroxiapatita, ambele contribuind la osteointegrarea rapida si eficace a implantului.
Capul femural asigura o alunecare cu un indice de frictiune scazut fata de elementele cupei acetabulare.
Cupa este deasemenea confectionata din aliaj de titan si este acoperita cu titan poros si hidroxiapatita pe intreaga suprafata ce intra in contact cu osul pentru a facilita osteointegrarea.

Proteza totala de sold necimentata cu contact ceramic

este cel mai evoluat tip de proteza de sold si asigura cel mai indelungat timp de utilizare.
Elementele ce intra in miscare (cuplul de frictiune) sunt confectionate din material ceramic special cu proprietati fizice deosebite. Suprafetele de contact sunt inalt polisate, frecarea este minima ceea ce conduce la o functionare fara uzura a protezei.

Proteza pentru displazie

este special conceputa pentru cazurile dificile la care o proteza clasica nu poate fi utilizata cu succes.
Aceasta proteza este indicata in mod particular acelor pacienti cu displazie luxanta a soldului, morfologia implantului favorizand o rezolvare optima a displaziei. Dubla acoperire – titan poros si hidroxiapatita permite o osteointegrare rapida si solida.

Proteza totala de sold hibrid

Aduce din avantajele unei proteze necimentate acelor pacienti la care o proteza necimentata nu are o indicatie ferma. Avand o tija autocentranta confectionata din titan si acoperita cu titan poros, aceasta proteza reprezinta o alternativa sigura si cu eficienta dovedita la proteza de sold clasica cimentata.

Proteza totala de sold cimentata

Aceasta proteza este indicata pacientilor la care osteointegrarea ulterioara poate fi deficitara, proteza fiind fixata prin cimentare intraoperatorie. Cimentul asigura o repartitie echilibrata a fortelor dintre implant si os. Cimentarea intraoperatorie asigura o mobilizare precoce a pacientului si o recuperare rapida.

Proteza totala de revizie si reconstructie

permite efectuarea de revizii a unor proteze implantate anterior, degradate, in conditiile in care exista defecte osoase majore sau pierderi de capital osos. Este o proteza modulara adaptabila oricarei morfologii anatomice, ce se fixeaza distal cu suruburi de zavorare.