Proteze de Sold, Proteze de Genunchi
Contact: +4021-211-56-02

Proteze de genunchi

Protezarea genunchiului implica inlocuirea articulatiei naturale a genunchiului cu un implant artificial, compus dintr-o piesa femurala, una tibiala, un insert (platou) si patela. Esentiala in artroplastia genunchiului este atingerea unei congruente perfecte a acestor componente, iar in acest caz proiectarea implantului are un impact covarsitor.

Proteza totala de genunchi mc2 cu platou mobil

In clinica noastra utilizam proteze de genunchi cu platou mobil, stabilizate posterior. Componentele tibiale si femurale sunt fabricate din aliaj crom-cobalt, a caror polisare secventiala de grad inalt asigura unghiuri si forme precise precum si un coeficient de frecare minim. Platoul mobil si patela protetica sunt confectionate din foi de polietilena, prin turnare si compresie.
Un concept avansat dedicat artroplastiei de genunchi, proteza totala de genunchi mc2 permite refacerea capabilitatilor fiziologice ale articulatiei genunchiului afectate de gonartroza. Solutia platoului mobil asigura atat cresterea duratei de viata a protezei prin reducerea uzurii componentelor sale, cat si recastigarea mobilitatii naturale pe toate axele de rotatie ale articulatiei, eliminand durerea articulara. In premiera, proteza mc2 reuneste sub acest concept avantajele unui platou mobil cu posibilitatea obtinerii unei flexii de 150°. Mai mult, proteza mc2 se adreseaza atat persoanelor tinere – in varianta necimentata, cat si persoanelor in varsta – in varianta cimentata.

Design inovator. Protezele mc2 utilizate in clinica noastra au cateva particularitati ce contribuie in mod determinant la succesul artroplastiei:

Platoul mobil – o componenta ce se interpune intre cele doua piese metalice (femurala si tibiala) – asigura pe de o parte minimizarea stresului la nivelul tuturor interfetelor, reducand uzura componentelor si deci prelungind viata implantului, iar pe de alta parte permite refacerea mobilitatii naturale pe toate axele de miscare a genunchiului;
Conceptia inovatoare a componentelor implantului confera genunchiului protezat o flexie echivalenta cu cea normala pentru un genunchi sanatos (150°) prin replicarea rollback-ului femural fiziologic;

In scopul reducerii considerabile a uzurii elementelor implantului, acestea sunt proiectate astfel incat sa asigure cresterea suprafetelor de contact in cazul flexiei moderate (mers) dar mai ales in cazul flexiei accentuate (ridicarea de pe scaun, urcatul/coboratul scarilor, ghemuire).
Protezele de genunchi mc2 sunt disponibile atat in varianta cimentata (se fixeaza cu biociment osos), cat si ca implanturi necimentate, acestea din urma avand suprafata de contact cu osul acoperita cu titan poros si hidroxiapatita, pentru o osteointegrare rapida. Protezele de genunchi necimentate asigura o fixare naturala mai durabila si se recomanda in general pacientilor tineri.
Proteza de genunchi de revizie

permite efectuarea de revizii a unor proteze implantate anterior, degradate, in conditiile in care exista defecte osoase majore sau pierderi de capital osos. Este o proteza modulara adaptabila oricarei morfologii anatomice.

Protezele de genunchi utilizate in clinica noastra sunt fabricate in Franta de compania C2F Implants.